Qigong

Ontspannen bewegen met Zhineng Qigong.

Zhineng Qigong is de bewegingsleer binnen de Traditionele Chinese Geneeswijzen. Ook bij Zhineng Qigong is het doel balans te bereiken in lichaam en geest. De Zhineng Qigong zoals deze vandaag de dag wordt beoefend over de gehele wereld is ontwikkeld door Dr. Pang Ming, na jarenlang bestuderen en beoefenen van eeuwenoude Qigong-stromingen.

Zhineng Qigong bestaat uit simpele, snel aan te leren vloeiende bewegingen en kan zowel door gezonde als zieke mensen worden beoefend. Bij Zhineng Qigong wordt verder gebruik gemaakt van het universele Qi-veld, affirmaties en een sterk geloof in het zelfgenezend vermogen van het eigen lichaam.

De oefeningen activeren de Qi-stroom, de doorstroming, in het lichaam. Deze kan namelijk door allerlei oorzaken geblokkeerd raken/zijn, denk hierbij aan vermoeidheid, niet goed eten, te weinig beweging, milieuvervuiling, straling van allerlei apparaten, etc. waardoor klachten kunnen ontstaan. De Zhineng Qigong oefeningen zijn erop gericht deze blokkades te voorkomen en op te lossen. De gewrichten worden soepeler, de spieren versterkt, en het evenwicht en de coordinatie  worden verbeterd. De lichaamsenergie kan vrij gaan stromen.

Door het dagelijks beoefenen van Zhineng Qigong cultiveert en onderhoudt u uw energievoorraden. Disbalans en oude informatie die niet langer van dienst is, wordt losgelaten en daarvoor in de plaats komt balans en is er ruimte voor nieuwe informatie. U komt dichter bij uw kern, iets wat in de huidige maatschappij zeer welkom is: rust in eigen lichaam en geest!!

 

Een beginnerscursus bestaat uit 8 lessen: hierin wordt  u wegwijs gemaakt in de oefeningen van Zhineng Qigong level I: De Lift Qi Up, Three Centers Merge, Wallsquats, afgewisseld met ontspanningsoefeningen en gongs. Na afloop van een cursus bent u prima in staat deze oefeningen uit te voeren, ter ondersteuning wordt een CD uitgereikt, en kunt u deze blijven beoefenen op het voor u passende moment van de dag en zodoende de Zhineng Qigong gemakkelijk in uw leven te integreren!

 

Alle lessen worden door mij gegeven, ik ben gecertificeerd Zhineng Qigongtrainer level I en II. Ik verwelkom u graag op een van de cursussen!!

Anja Jansen

 

Voor meer informatie over de cursusdata: zie de homepagina Mededelingen!!

 

 

Bent u klaar om uw eerste stap te zetten, of wilt u meer informatie?
Neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier of bel naar (0492) 368 087

  • Logo KAB
  • Logo RBCZ
  • Logo SCAG
  • Logo VNRT
  • Logo Zhong