Extra

Voedingsleer

Weet wat je eet! Een welbekende kreet. Dit beseften de Chinezen duizenden jaren geleden al. Voeding speelt dan ook een belangrijke rol. Zowel preventief als curatief. Voeding bepaalt mede de vorming en kwaliteit van Qi en is dus zeer belangrijk voor het behoud van uw gezondheid!
Binnen de voedingsleer wordt gekeken hoe het voedingspatroon is en hoe dit van invloed is op de klacht(en).

Adviezen kunnen worden aangereikt, maar het belangrijkste is bewustzijnsverandering…het integreren in het dagelijks leven van het gebruiken van volwaardig voedsel, dus voedsel dat niet is blootgesteld aan allerlei bewerkingen. Voedsel dient zo puur mogelijk gebruikt te worden, waardoor de kwaliteit van voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen, optimaal gewaarborgd blijft.

Door goede kwaliteit voedsel te eten, wordt de kwaliteit van de Qi, welke gemaakt wordt uit voedsel, ook sterk verbeterd, wat niet alleen uw smaakpapillen, maar boven alles de gezondheid zeer zeker ten goede komt!

 

Oorkaarsen

Oorkaarsen

Oorkaarsen

Oorkaarsen worden al honderden jaren gebruikt door natuurvolkeren. Maar de laatste jaren zijn steeds meer mensen zich bewust van hun heilzame werking. Oorkaarsen zijn gemaakt van biologisch katoen, bijenwas, honingextract en kruiden.

Een behandeling met oorkaarsen geeft u een weldadig ontspannen gevoel. Iets wat vandaag de dag zeker geen overbodige luxe is.        Daarnaast wordt de doorbloeding gestimuleerd, wat belangrijk is bij het genezingsproces.
Klachten waarbij oorkaarsen zeer doeltreffend zijn, zijn:

  • hoofdpijn, migraine
  • (neus)verkoudheid
  • bijholteontstekingen
  • stress, slaapproblemen, nervositeit

Bij acute klachten wordt geadviseerd 7 dagen achtereenvolgend te behandelen. Dit kan tussen de behandelingen ook thuis. Echter doe dit nooit zelf!!

Oorkaarsen worden afgeraden bij een geperforeerd trommelvlies, implantaten in het middenoor, een allergische reactie, epilepsie of een acute oorontsteking.

In mijn praktijk combineer ik een behandeling met oorkaarsen altijd met oorreflexologie. Tussen twee behandelingen door is het raadzaam om thuis oorkaarsen te branden, om op die manier het behandelproces optimaal voort te zetten.                                                                                      Informeer bij uw zorgverzekeraar of u de oorkaarsenbehandeling vergoed krijgt.

Reiki

Net zoals bij acupunctuur en Tuina wordt gesproken over Qi (universele energie) wordt er ook bij reiki gewerkt met energie. Dit kan volgens een protocol, maar kan ook intuïtief worden toegepast. Door middel van handposities in de energielagen van het lichaam, dus boven los van het lichaam, kan energie worden toegevoegd aan het lichaam of, indien nodig, worden weggehaald. Dit kan o.a. voelbaar zijn als warmte- en/of koude-sensaties.


Mineralen

De heilzame kracht van mineralen, zoals bijvoorbeeld Bergkristal en Amethist, is inmiddels bij iedereen wel bekend of toch zeker ter ore gekomen.
Ondersteunende behandeling met deze geschenken van Moeder Natuur kan de behandeling dan ook alleen maar ten goede komen.

 

Bloesemtherapie

Nieuw is de toepassing van Bloesemtherapie. Deze kan gecombineerd worden met een behandeling, maar kan ook als op zichzelf staande therapie worden ingezet. De therapie is een vriendelijke en zachte behandelmethode, waarbij gebruik wordt gemaakt van de energetica van bloemen en planten.

 

Bent u klaar om uw eerste stap te zetten, of wilt u meer informatie?
Neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier of bel naar (0492) 368 087

  • Logo KAB
  • Logo RBCZ
  • Logo SCAG
  • Logo VNRT
  • Logo Zhong