Mededelingen

Internationale Week van de Reflexologie 2018   -   24 t/m 30 september 2018

In de Internationale Week van de Reflexologie wordt wereldwijd aandacht besteed aan reflexzonetherapie. De VNRT (de Vereniging voor Nederlandse Reflexzone Therapeuten) heeft dit jaar gekozen voor het thema kanker.  Reflexzonetherapie laat positieve effecten zien op de kwaliteit van leven van (ex)kankerpatiënten. Reflexzonetherapie geeft de patienten rust en ontspanning, basisvoorwaarden voor het lichaam om te kunnen herstellen. Het zelfgenezend vermogen wordt gestimuleerd, de doorbloeding verbeterd en het lichaam ontspannen. Hierdoor kunnen gifstoffen beter worden afgevoerd en kunnen bijwerkingen, zoals misselijkheid, vermoeidheid en duizeligheid verminderen. De methode is veilig en heeft geen bijwerkingen.

Op diverse plekken in Nederland zijn lezingen in inloophuizen. en bestaat de mogelijkheid een korte massage te ondergaan.

Mocht u interesse hebben in de reflexzonetherapie als ondersteuning bij uw herstel- / behandel- traject, neem dan deze week contact op voor het maken van een gratis kennismakingsmassage.

 

Privacy-verklaring AVG

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming voor alle landen binnen de EU van kracht. Het enige wat voor u verandert, is dat u verzocht wordt een privacy-verklaring AVG te ondertekenen, waarmee u verklaart dat u op de hoogte bent gebracht van deze wet. Deze wet houdt in, dat alle informatie omtrent uw persoonsgegevens en  het behandeltraject en het vastleggen ervan met de grootste zorg en discretie wordt gedaan, om uw privacy te waarborgen. Uiteraard werd dit ook al voor 25 mei 2018 gedaan! (In de praktijk is informatie beschikbaar hieromtrent).

 

Zhineng Qigong Level I – beginners

Nieuwe beginnerscursus: data volgen.

 

De cursussen omvatten 8 lessen waarin u wegwijs gemaakt wordt in de Zhineng Qigong, de Chinese bewegingsleer. Kijk voor meer informatie op de Zhineng Qigong pagina.

Alle lessen worden gegeven door Anja Jansen, gecertificeerd trainer level I en level II

 

Lessen duren 90 minuten

Kosten: € 120,00           > dit is inclusief  CD

Graag vooraf aanmelden !!!

 

 

Samen-Qigongen: voor diegenen die al een cursus gevolgd hebben, zijn er de Samen-Qigongen-lessen. De lessen zijn op de donderdagavonden in de even weken (week 2, 4, etc.)  om 19.15 uur.

 

Graag vooraf aanmelden!!

Voor deze lessen kunt u kopen:

10-lessenkaart:  € 110,00.

20-lessenkaart:  € 210,00

Losse les        : €    12,50

 

Per 1 januari 2014 gelden nieuwe tarieven! Zie site-pagina “Behandeling”

 

Reflexzonetherapie inzetbaar tegen ziekteverzuim.

Sinds kort kunnen bedrijven reflexzonetherapie inzetten om ziekteverzuim te voorkomen, dus preventief, of om ziekteverzuim terug te dringen.

Reflexzonetherapie kan namelijk gezien worden als vrije arboverstrekking. Mits er aan een aantal voorwaarden wordt voldaan:

  •  de werkgever heeft  een arboplan
  •  de reflexzonetherapie maakt in redelijkheid deel uit van het arboplan
  •  de behandelingen hebben plaats onder werktijd
  •  de werknemer is geen eigen  bijdrage verschuldigd
  •  er is geen sprake van een aanmerkelijke privébesparing voor de werknemer.

Wordt voldaan aan deze voorwaarden dan beschouwt de Belastingdienst reflexzonetherapie als een vrije verstrekking en is daardoor aftrekbaar van de loonbelasting. Bovendien kan de in rekening gebrachte b.t.w.  in minder worden gebracht op de omzetbelasting.

Informatie kunt u nalezen op de site van de V.N.R.T.